Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
749094797190003Bakad vitkål och rotfrukter1 bit vitkål, ca 600 g 1 fp potatis, 900 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparRuccolapesto½ fp ruccola, 35 g ½ fp fetaost, 75 g ¼ fp solroskärnor, 50 g 1 vitlöksklyfta½ dl vatten2 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger½ tsk salt2 krm svartpepparSallad1 fp kokta gröna linser, 380 g ½ fp ruccola, 30 g ½ fp solroskärnor, 100 g 1 ½ fp fetaost, 225 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°.Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer och serveringsfat.2. Bakad vitkål: Klyfta vitkålen i 8 delar och lägg på ena sidan av plåten. Halvera potatisen och skär morötterna i 1 cm breda slantar och lägg på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och stek i mitten av ugnen i ca ca 25 min.3. Ruccolapesto: Lägg ruccola, smulad fetaost, solroskärnor, pressad vitlök, vatten, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i bunken. Mixa till en pesto.4. Sallad: Skölj kokta gröna linser. Blanda linserna, de rostade rotfrukterna, ruccolapeston, ruccola och solroskärnor på serveringsfatet. Toppa med smulad fetaost.5. Servera den bakade vitkålen med potatissalladen.