Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto

Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto

749094797190003
Bakad vitkål och rotfrukter1 bit vitkål, ca 600 g 1 fp potatis, 900 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja1 tsk salt2 krm svartpepparRuccolapesto½ fp ruccola, 35 g ½ fp fetaost, 75 g  ¼ fp solroskärnor, 50 g 1 vitlöksklyfta½ dl vatten2 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger½ tsk salt2 krm svartpepparSallad1 fp kokta gröna linser, 380 g ½ fp ruccola, 30 g ½ fp solroskärnor, 100 g 1 ½ fp fetaost, 225 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°.Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer och serveringsfat.2. Bakad vitkål: Klyfta vitkålen i 8 delar och lägg på ena sidan av plåten. Halvera potatisen och skär morötterna i 1 cm breda slantar och lägg på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och stek i mitten av ugnen i ca ca 25 min.3. Ruccolapesto: Lägg ruccola, smulad fetaost, solroskärnor, pressad vitlök, vatten, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i bunken. Mixa till en pesto.4. Sallad: Skölj kokta gröna linser. Blanda linserna, de rostade rotfrukterna, ruccolapeston, ruccola och solroskärnor på serveringsfatet. Toppa med smulad fetaost.5. Servera den bakade vitkålen med potatissalladen.