Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto
Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto

Bakad vitkål med rostad potatissallad och ruccolapesto

849094076370009
Bakad vitkål och potatis½ bit vitkål, ca 300 g 1 fp potatis, 450 g 1 msk olivolja½ tsk salt1 krm svartpepparRuccolapesto½ fp ruccola, 35 g ¼ fp fetaost, 25 g ¼ fp solroskärnor, 50 g 1 vitlöksklyfta½ dl vatten2 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger½ tsk salt2 krm svartpepparSallad1 fp kokta gröna linser, 380 g ½ fp ruccola, 30 g ¼ fp solroskärnor, 50 g ¾ fp fetaost, 125 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stavmixer och serveringsfat.2. Bakad vitkål: Klyfta vitkålen i 4 delar och lägg i formen. Halvera potatisen och lägg på andra sidan av plåten. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar och stek i mitten av ugnen i ca 20-25 min.3. Ruccolapesto: Lägg ruccola, smulad fetaost, solroskärnor, pressad vitlök, vatten, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i bunken. Mixa till en pesto.4. Sallad: Skölj kokta gröna linser. Blanda linserna, den rostade potatisen, hälften av ruccolapeston, ruccola och solroskärnor på serveringsfatet. Toppa med smulad fetaost.5. Servera den bakade vitkålen med potatissalladen och resten av ruccolapeston.