Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök
Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök
Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök

Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök

649394937500004
1 fp emmervete, 250 gBakade rotfrukter1 fp jordärtskockor, 250 g1 fp morötter, 300 g1 fp förkokta rödbetor, 500 g1 rödlök2 msk olivolja½ tsk salt½ tsk timjan2 krm svartpeppar4 vitlöksklyftor½ msk honungBönröra1 fp blandade vita bönor, 380 g2 msk vatten2 msk olivolja1 msk balsamvinäger2 krm salt1 fp salladsmix, 65 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 30 x 25 cm, kastrull, mixerstav och bunke.2. Koka emmervete i saltat vatten ca 20 min. Häll sedan av och ställ åt sidan.3. Bakade rotfrukter: Skrubba jordärtskockor och morötter och skölj i kallt vatten. Halvera jordärtskockorna, skär morötterna i 3 cm bitar och kvarta rödbetor. Klyfta rödlök. Lägg grönsakerna i formen och tillsätt olivolja, salt, timjan och svartpeppar.4. Lägg vitlöksklyftor med skalet kvar, på ena sidan av formen. Sätt formen mitt i ugnen och baka i 25–30 min. Ta ut vitlöksklyftorna efter 15 min, när de fått en rostad färg.5. Bönröra med rostad vitlök: Skala den rostade vitlöken efter att den fått svalna något. Tillsätt sköljda blandade vita bönor, vitlöken, vatten, olivolja, balsamvinäger och salt i bunken. Mixa till en slät puré.6. Ta ut de bakade rotfrukterna från ugnen. Ringla över honung.7. Servera de bakade rotfrukterna, med grynen och bönröran. Toppa med salladsmix och riven parmesan.