Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök
Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök
Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök

Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök

749494330210004
Bakade rotfrukter1 fp jordärtskockor, 250 g1 fp förkokta rödbetor, 500 g1 fp morötter, 300 g1 rödlök2 msk olivolja2 krm salt2 krm timjan2 krm svartpeppar3 vitlöksklyftor1 tsk honung1 fp emmervete, 125 gBönröra1 fp blandade vita bönor, 380 g1 ½ msk vatten1 ½ msk olivolja½ msk balsamvinäger2 krm salt1 fp salladsmix, 30 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 30 x 25 cm, kastrull, mixerstav och bunke.2. Bakade rotfrukter: Skrubba jordärtskockor och skölj i kallt vatten. Halvera jordärtskockorna, kvarta rödbetor och skär morötter i 3 cm bitar. Klyfta rödlök. Lägg grönsakerna i formen och tillsätt olivolja, salt, timjan och svartpeppar.3. Lägg vitlöksklyftor med skalet kvar, på ena sidan av formen. Sätt formen mitt i ugnen och baka i 25–30 min. Ta ut vitlöksklyftorna efter 15 min, när de fått en rostad färg.4. Koka emmervete i saltat vatten ca 20 min. Häll sedan av och ställ åt sidan.5. Bönröra med rostad vitlök: Skala den rostade vitlöken efter att den fått svalna något. Tillsätt sköljda blandade vita bönor, vitlöken, vatten, olivolja, balsamvinäger och salt i bunken. Mixa till en slät puré.6. Ta ut de bakade rotfrukterna från ugnen. Ringla över honung.7. Servera de bakade rotfrukterna, med grynen och bönröran. Toppa med salladsmix och riven parmesan.