Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök
Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök
Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök

Bakade rotfrukter och bönröra med rostad vitlök

749494330210004
2 port. valfritt grynBakade rotfrukter:1 fp jordärtskockor, 250 g1 fp snackmorötter, 200 g½ fp förkokta rödbetor, 250 g½ rödlök2 msk olivolja2 krm salt2 krm timjan2 krm svartpeppar1 tsk honungBönröra:1 fp blandade vita bönor, 380 g3 vitlöksklyftor1 ½ msk vatten1 ½ msk olivolja½ msk balsamvinäger2 krm salt1 fp salladsmix, 30 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 30 x 25 cm, kastrull, mixerstav och bunke.2. Bakade rotfrukter: Skrubba jordärtskockor och skölj i kallt vatten. Halvera jordärtskockorna, kvarta rödbetorna och skär snackmorötterna i 3 cm bitar. Klyfta rödlök. Lägg grönsakerna i formen och tillsätt olivolja, salt, timjan och svartpeppar.3. Lägg vitlöksklyftor med skalet kvar, på ena sidan av formen. Sätt formen mitt i ugnen och baka i 25–30 min. Ta ut vitlöksklyftorna efter 15 min, när de fått en rostad färg.4. Koka valfritt gryn i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen.5. Bönröra med rostad vitlök: Skala den rostade vitlöken efter att den fått svalna något. Tillsätt sköljda blandade vita bönor, vitlöken, vatten, olivolja, balsamvinäger och salt i bunken. Mixa till en slät puré.6. Ta ut de bakade rotfrukterna från ugnen. Ringla över honung.7. Servera de bakade rotfrukterna, med grynen och bönröran. Toppa med salladsmix och riven parmesan.