BBQ Kalkonfilé med rostad potatis och creamed corn
BBQ Kalkonfilé med rostad potatis och creamed corn
BBQ Kalkonfilé med rostad potatis och creamed corn

BBQ Kalkonfilé med rostad potatis och creamed corn

549364827330003
Rostad potatis1 sötpotatis, ca 250 g 1 fp potatis, 900 g 2 msk olivolja½ tsk saltKalkonfilé1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 msk tomatpuré1 tsk ingefära½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp kalkonfilé, ca 600 g Creamed corn1 fp avrunnen majs, 380 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl ½ dl mjölk½ tsk salt1 krm cayennepepparSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 minigurka1 röd paprika1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, traktörpanna med lock, en liten kastrull och en skål. 2. Rostad potatis: Skala sötpotatis. Skär sötpotatisen och potatis i 2 cm breda klyftor/stavar. Blanda med olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i 20-25 min. 3. Kalkonfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, tomatpuré, ingefära, salt och svartpeppar i bunken. Skär kalkonfilé i 3 delar på längden och vänd ner i marinaden. Hetta upp pannan och stek kalkonfilén runtom på medelhög värme i 2 min. Sätt på locket och stek i ytterligare 10 min. 4. Creamed corn: Torrstek avrunnen majs på medelhög värme i kastrullen ca 2–3 min. Tillsätt lätt crème fraiche, mjölk, salt och cayennepeppar. Låt puttra på medelvärme i 7–10 min.5. Sallad: Halvera körsbärstomater. Tärna minigurka och röd paprika . Blanda grönsakerna med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Skiva upp kalkonfilén och servera med den rostade potatisen, creamed cornen och salladen.