


BBQ Kalkonfilé med rostad potatis och creamed corn
549364827330003Rostad potatis1 sötpotatis, ca 250 g 1 fp potatis, 900 g 2 msk olivolja½ tsk saltKalkonfilé1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 msk tomatpuré1 tsk ingefära½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp kalkonfilé, ca 600 g Creamed corn1 fp avrunnen majs, 380 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl ½ dl mjölk½ tsk salt1 krm cayennepepparSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 minigurka1 röd paprika1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, traktörpanna med lock, en liten kastrull och en skål. 2. Rostad potatis: Skala sötpotatis. Skär sötpotatisen och potatis i 2 cm breda klyftor/stavar. Blanda med olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i 20-25 min. 3. Kalkonfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, tomatpuré, ingefära, salt och svartpeppar i bunken. Skär kalkonfilé i 3 delar på längden och vänd ner i marinaden. Hetta upp pannan och stek kalkonfilén runtom på medelhög värme i 2 min. Sätt på locket och stek i ytterligare 10 min. 4. Creamed corn: Torrstek avrunnen majs på medelhög värme i kastrullen ca 2–3 min. Tillsätt lätt crème fraiche, mjölk, salt och cayennepeppar. Låt puttra på medelvärme i 7–10 min.5. Sallad: Halvera körsbärstomater. Tärna minigurka och röd paprika . Blanda grönsakerna med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Skiva upp kalkonfilén och servera med den rostade potatisen, creamed cornen och salladen.