BBQ Kycklingfilé med rostad potatis och creamed corn
BBQ Kycklingfilé med rostad potatis och creamed corn
BBQ Kycklingfilé med rostad potatis och creamed corn

BBQ Kycklingfilé med rostad potatis och creamed corn

249364418370004
Rostad potatis1 sötpotatis, ca 250 g 1 fp potatis, 450 g 1 msk olivolja2 krm saltKycklingfilé1 msk olivolja½ msk kinesisk soja½ msk tomatpuré½ tsk ingefära2 krm salt1 krm svartpeppar1 fp kycklingfilé, ca 300 g Creamed corn1 fp avrunnen majs, 380 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl ½ dl mjölk½ tsk salt1 krm cayennepepparSallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 minigurka1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, traktörpanna med lock, en liten kastrull och en skål. 2. Rostad potatis: Skala sötpotatis. Skär sötpotatisen och potatis i 2 cm breda klyftor/stavar. Blanda med olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i 20-25 min. 3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, tomatpuré, ingefära, salt och svartpeppar i bunken. Skär kycklingfilé i 2 delar på längden och vänd ner i marinaden. Hetta upp pannan och stek kycklingfilén runtom på medelhög värme i 2 min. Sätt på locket och stek i ytterligare 10 min. 4. Creamed corn: Torrstek avrunnen majs på medelhög värme i kastrullen ca 2–3 min. Tillsätt lätt crème fraiche, mjölk, salt och cayennepeppar. Låt puttra på medelvärme i 7–10 min.5. Sallad: Halvera körsbärstomater. Tärna minigurka . Blanda grönsakerna med olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Skiva upp kycklingfilén och servera med den rostade potatisen, creamed cornen och salladen.