Bean chili med gratinerade tortillachips
Bean chili med gratinerade tortillachips
Bean chili med gratinerade tortillachips
Bean chili med gratinerade tortillachips
Bean chili med gratinerade tortillachips

Bean chili med gratinerade tortillachips

849934245240002
Bean chili1 rödlök2 paprikor1 fp morötter, 300 g 2 msk olivolja1 msk spiskummin2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor 1 fp krossade tomater, 390 g2 fp svarta bönor, 760 g2 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning¾ tsk salt 1 tsk sambal oelekTortillachips1 fp tortillachips, 185 g1 fp riven ost, 150 g1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en gryta med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper och en skål.2. Bean chili: Strimla rödlök och skär paprika i 2 cm stora tärningar. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, paprikan, hälften av morötterna, spiskummin, tomatpuré och pressad vitlök på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt krossade tomater, svarta bönor, vatten, buljongpulver (alt. tärning), salt och sambal oelek i grytan. Låt allt sjuda på låg värme under lock i ca 10 min.4. Tortillachips: Fördela tortillachips på plåten och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 min.5. Lägg resten av de rivna morötterna i skålen.6. Servera bean chilin med tortillachipsen och de rivna morötterna, toppa med gräddfil.