


Bean chili med gratinerade tortillachips och guacamole
8499342452400021 fp basmatiris, 300 gBean chili1 rödlök1 grön paprika1 röd paprika½ fp morötter, 150 g 2 msk olivolja1 msk spiskummin2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor 1 fp krossade tomater, 390 g1 fp svarta bönor, 380 g2 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning¾ tsk salt 1 tsk sambal oelekTortillachips1 fp tortillachips, 185 g1 fp riven ost, 50 gSallad1 fp machésallad, 65 g½ fp morötter, 150 g 1 fp Guacamole, 150 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, gryta med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar.2. Ris: Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Bean chili: Strimla rödlök. Skär grön och röd paprika i 2 cm stora tärningar. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, paprikan, hälften av morötterna, spiskummin, tomatpuré och vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min. 4. Tillsätt krossade tomater, svarta bönor, vatten, buljongpulver (alt. tärning), salt och sambal oelek i grytan. Låt allt sjuda på låg värme under lock i ca 10 min. 5. Tortillachips: Fördela tortillachips på plåten och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 min.6. Sallad: Blanda salladsmix med resten av de rivna morötterna i skålen. 7. Servera bean chilin med riset, tortillachipsen, salladen och guacamolen.