Bean chili med ris och gräddfil
8498845660000011 fp basmatiris, 300 gBean chili1 rödlök2 paprikor1 fp morötter, 300 g 2 msk olivolja1 msk spiskummin2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor2 fp kidneybönor, 760 g 1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten1 tsk majsstärkelse½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning¾ tsk salt 1 tsk sambal oelek1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och gryta med lock.2. Ris: Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Bean chili: Strimla rödlök. Skär paprika i 2 cm stora tärningar. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, paprikan, morötterna, spiskummin, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min.4. Skölj kidneybönor och tillsätt dem tillsammans med krossade tomater, vatten, majsstärkelse, buljongpulver (alt. tärning), salt och sambal oelek i grytan. Låt allt sjuda på låg värme under lock i ca 10 min.5. Servera bean chilin med riset och gräddfil.