Bean chili med ris och gräddfil
Bean chili med ris och gräddfil
Bean chili med ris och gräddfil
Bean chili med ris och gräddfil
Bean chili med ris och gräddfil
Bean chili med ris och gräddfil
Bean chili med ris och gräddfil
Bean chili med ris och gräddfil

Bean chili med ris och gräddfil

849884566000001
1 fp basmatiris, 300 gBean chili1 rödlök2 paprikor1 fp morötter, 300 g 2 msk olivolja1 msk spiskummin2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor2 fp kidneybönor, 760 g 1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten1 tsk majsstärkelse½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning¾ tsk salt 1 tsk sambal oelek1 fp gräddfil, 3 dl 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och gryta med lock.2. Ris: Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Bean chili: Strimla rödlök. Skär paprika i 2 cm stora tärningar. Grovriv morötter. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, paprikan, morötterna, spiskummin, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min.4. Skölj kidneybönor och tillsätt dem tillsammans med krossade tomater, vatten, majsstärkelse, buljongpulver (alt. tärning), salt och sambal oelek i grytan. Låt allt sjuda på låg värme under lock i ca 10 min.5. Servera bean chilin med riset och gräddfil.