




Bean chili med ris och yoghurt
4498847601400091 fp basmatiris, 150 gBean chili1 rödlök1 paprika1 msk olivolja½ msk spiskummin1 msk tomatpuré1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 fp kidneybönor, 380 g1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ tsk salt ¾ tsk sambal oelek1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och gryta med lock.2. Ris: Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Bean chili: Strimla rödlök. Skär paprika i 2 cm stora tärningar. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, paprikan, spiskummin, tomatpuré och pressad vitlök på medelhög värme i 3 min. 4. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor, vatten, buljongpulver (alt. tärning), salt och sambal oelek i grytan. Låt allt sjuda på låg värme under lock i ca 10 min. 5. Servera bean chilin med riset och matyoghurt.