Bean chili med ris och yoghurt
Bean chili med ris och yoghurt
Bean chili med ris och yoghurt
Bean chili med ris och yoghurt
Bean chili med ris och yoghurt
Bean chili med ris och yoghurt
Bean chili med ris och yoghurt
Bean chili med ris och yoghurt

Bean chili med ris och yoghurt

449884760140009
1 fp basmatiris, 150 gBean chili1 rödlök1 paprika1 msk olivolja½ msk spiskummin1 msk tomatpuré1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 fp kidneybönor, 380 g1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ tsk salt ¾ tsk sambal oelek1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och gryta med lock.2. Ris: Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Bean chili: Strimla rödlök. Skär paprika i 2 cm stora tärningar. Hetta upp grytan med olivolja och fräs löken, paprikan, spiskummin, tomatpuré och pressad vitlök på medelhög värme i 3 min.4. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor, vatten, buljongpulver (alt. tärning), salt och sambal oelek i grytan. Låt allt sjuda på låg värme under lock i ca 10 min.5. Servera bean chilin med riset och matyoghurt.