Belugabolognese med oliver och riven parmesan
849174094870003Belugabolognese1 rödlök1 fp morötter, 300 g 1 zucchini1 msk olivolja2 vitlöksklyftor1 msk oregano2 msk tomatpuré1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp krossade tomater örter, 390 g2 dl belugalinser3 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk balsamvinäger1 msk kinesisk soja1 fp kalamataoliver, 70 g4 port. spaghetti1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull. 2. Belugabolognese: Skär rödlök i tunna halvmånar. Skala och grovriv morötter. Skär zucchini i 1 cm breda tärningar. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, oregano, tomatpuré, salt och svartpeppar på medelhög värme i 4 min. 3. Tillsätt krossade tomater, belugalinser, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger och kinesisk soja i pannan och sjud under lock i 20–25 min.4. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Grovhacka oliver. Blanda den nykokta pastan med bolognesen och toppa med riven parmesanost och oliverna.