Biffar med ajvarröra och rostad potatis
Biffar med ajvarröra och rostad potatis
Biffar med ajvarröra och rostad potatis

Biffar med ajvarröra och rostad potatis

249694346220000
Rostad potatis1 fp potatis, 900 g 1 msk olivolja1 tsk timjan½ tsk saltBiffar¼ fp ajvar relish, ca 90 g1 fp nötfärs, ca 500 g1 ägg½ msk spiskummin1 tsk salt2 krm svartpeppar1 msk smörAjvarröra1 fp persilja, 20 g¾ fp ajvar relish, ca 260 g1 tsk vitvinsvinäger2 krm saltSallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp ruccola, 65 g
29 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna och två skålar. 2. Potatis: Skär potatis i 1 cm breda stavar. Blanda med olivolja, timjan och salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Biffar: Blanda ajvar relish, nötfärs, ägg, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Forma till 8 biffar. 4. Hetta upp pannan med smör och stek biffarna på medelhög värme i ca 5 min/sida.5. Ajvarröra: Finhacka persilja och blanda med ajvar relish, vitvinsvinäger och salt i en av skålarna. 6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med ruccola i den andra skålen.7. Servera biffarna med potatisen, ajvarröran och salladen.