Biffar på gårdsfisk med dill och citron
Biffar på gårdsfisk med dill och citron
Biffar på gårdsfisk med dill och citron

Biffar på gårdsfisk med dill och citron

849184272990008
1 fp potatis, 450 g Fiskbiffar1 fp dill, 20 g ½ citron1 fp fiskfärs, ca 400 g 2 msk ströbröd1 ägg1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk neutral oljaSås1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 kålrabbi1 fp salladsmix, 65 g½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, bunke, två skålar och stekpanna.2. Koka potatis i rikligt saltat vatten.3. Fiskbiffar: Hacka dill. Blanda hälften av dillen, skalet och saften från en halv citron, fiskfärs, ströbröd, ägg, salt och svartpeppar i bunken. 4. Sås: Blanda resten av dillen med matyoghurt, salt och svartpeppar i skålen. 5. Forts fiskbiffar: Forma färsen till 8 biffar med lätt blöta händer. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.6. Sallad: Skala och tärna kålrabbi och blanda med salladsmix i skålen. Klyfta den andra halvan av citronen. 7. Servera fiskbiffarna med den kokta potatisen, såsen, citronklyftor och salladen.