Biffar på gårdsfisk med dill och citron
Biffar på gårdsfisk med dill och citron
Biffar på gårdsfisk med dill och citron
Biffar på gårdsfisk med dill och citron
Biffar på gårdsfisk med dill och citron
Biffar på gårdsfisk med dill och citron

Biffar på gårdsfisk med dill och citron

849184722960004
1 fp potatis, 900 g Fiskbiffar1 fp dill, 20 g ½ citron1 fp fiskfärs, ca 500 g 2 msk ströbröd1 ägg1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk neutral oljaSås1 fp gräddfil, 3 dl2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 kålrabbi1 fp salladsmix gul morot, 150 g ½ citron
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, bunke, två skålar och stekpanna.2. Koka potatis i rikligt saltat vatten.3. Fiskbiffar: Hacka dill. Blanda hälften av dillen, skalet och saften från en halv citron, fiskfärs, ströbröd, ägg, salt och svartpeppar i bunken.4. Sås: Blanda resten av dillen med gräddfil, salt och svartpeppar i den ena skålen.5. Forts fiskbiffar: Forma färsen till 8 biffar med lätt blöta händer. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.6. Sallad: Skala och tärna kålrabbi och blanda med salladsmix i den andra skålen. Klyfta den andra halvan av citronen.7. Servera fiskbiffarna med den kokta potatisen, såsen, citronklyftor och salladen.