Biffgryta med rostad zucchini, couscous och sallad
Biffgryta med rostad zucchini, couscous och sallad
Biffgryta med rostad zucchini, couscous och sallad

Biffgryta med rostad zucchini, couscous och sallad

549026275740002
Rostad zucchini1 zucchini½ msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpepparCouscous2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk olivolja1 fp couscous, 250 gBiffgryta1 fp lövbiff, ca 450 g1 gul lök2 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk kinesisk soja½ tsk vitvinsvinäger1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, skål och en traktörpanna.2. Rostad zucchini: Halvera zucchini på längden, lägg i ugnsformen och krydda runt om med neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen med snittsidan ner, i ca 10 min.3. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver och olivolja. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av skålen. Slå sedan den varma buljongen över couscousen och plasta över.4. Biffgryta: Skär lövbiff i 1 cm breda strimlor. Halvera lök och skiva tunt. Hetta upp traktörpannan på hög värme med neutral olja och stek lövbiffen, löken, pressad vitlök och sambal oelek i ca 5 min. Tillsätt buljongpulver, kinesisk soja, matlagningsgrädde och låt koka i ca 5 min på låg värme.5. Servera grytan tillsammans med couscousen, den rostade zucchinin och salladsmix vid sidan av.