Biffgryta med rostad zucchini, couscous och sallad
549026275740002Rostad zucchini1 zucchini½ msk neutral olja½ tsk salt1 krm svartpepparCouscous2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk olivolja1 fp couscous, 250 gBiffgryta1 fp lövbiff, ca 450 g1 gul lök2 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk kinesisk soja½ tsk vitvinsvinäger1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 fp salladsmix, 70 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, skål och en traktörpanna.2. Rostad zucchini: Halvera zucchini på längden, lägg i ugnsformen och krydda runt om med neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen med snittsidan ner, i ca 10 min.3. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver och olivolja. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av skålen. Slå sedan den varma buljongen över couscousen och plasta över.4. Biffgryta: Skär lövbiff i 1 cm breda strimlor. Halvera lök och skiva tunt. Hetta upp traktörpannan på hög värme med neutral olja och stek lövbiffen, löken, pressad vitlök och sambal oelek i ca 5 min. Tillsätt buljongpulver, kinesisk soja, matlagningsgrädde och låt koka i ca 5 min på låg värme.5. Servera grytan tillsammans med couscousen, den rostade zucchinin och salladsmix vid sidan av.