Blandfärsjärpar med morotstzatziki
Blandfärsjärpar med morotstzatziki
Blandfärsjärpar med morotstzatziki
Blandfärsjärpar med morotstzatziki
Blandfärsjärpar med morotstzatziki
Blandfärsjärpar med morotstzatziki

Blandfärsjärpar med morotstzatziki

149015485560001
1 fp bulgur, 250 gJärpar1 ägg1 vitlöksklyfta2 tsk oregano1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp blandfärs, ca 500 g1 msk olivoljaMorotstzatziki½ fp morötter, 150 g1 vitlöksklyfta1 fp matyoghurt, 2 dl 2 krm saltSallad1 kålrabbi½ fp morötter, 150 g 1 fp salladsmix, 150 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger2 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och skål.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Järpar: Blanda ägg, pressad vitlök, oregano, salt och sambal oelek i bunken. Vänd ner blandfärs och blanda väl. Forma färsen till 8 järpar.4. Hetta upp pannan med olivolja och stek järparna på medelhög värme runtom i ca 12 min.5. Morotstzatziki: Grovriv morötter och blanda med pressad vitlök, matyoghurt, och salt i skålen.6. Sallad: Skala och skär kålrabbi och morötter i mindre bitar. Blanda grönsaker, salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i andra skålen.7. Servera järparna med grynen, såsen och salladen.