Blandfärsjärpar med morotstzatziki
Blandfärsjärpar med morotstzatziki
Blandfärsjärpar med morotstzatziki

Blandfärsjärpar med morotstzatziki

149515978690003
1 fp bulgur, 125 g Järpar1 vitlöksklyfta1 tsk oregano½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 fp blandfärs, ca 250 g1 msk olivoljaMorotstzatziki½ fp morötter, 150 g1 vitlöksklyfta1 fp matyoghurt, 2 dl 2 krm saltSallad½ fp morötter, 150 g 1 fp salladsmix, 60 g1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och skål. 2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Järpar: Blanda pressad vitlök, oregano, salt och sambal oelek i bunken. Vänd ner blandfärs och blanda väl. Forma färsen till 4 järpar. 4. Hetta upp pannan med olivolja och stek järparna på medelhög värme runtom i ca 12 min. 5. Morotstzatziki: Grovriv morötter och blanda med pressad vitlök, matyoghurt, och salt i skålen.6. Sallad: Skala och skär morötter i mindre bitar. Blanda morötterna, salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i andra skålen. 7. Servera järparna med grynen, såsen och salladen.