Blomkålssoppa med syrad grönkål och linser
Blomkålssoppa med syrad grönkål och linser
Blomkålssoppa med syrad grönkål och linser

Blomkålssoppa med syrad grönkål och linser

149445477400009
Blomkålssoppa1 blomkål1 gul lök2 vitlöksklyftor2 msk olivolja2 krm cayennepeppar1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl1 l vatten2 msk grönsaksbuljong (alt. 2 tärningar)1 msk majsstärkelse2 msk vitvinsvinägerGrönkål och linser1 fp gröna linser, 380 g1 fp strimlad grönkål, 225 g2 msk olivolja½ tsk salt1 msk vitvinsvinäger
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, stavmixer och salladsskål.2. Blomkålssoppa: Skär blomkål i mindre bitar (använd hela blomkålen). Hacka lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och stek allt tillsammans med cayennepeppar i ca 5 min på medelhög värme.3. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, buljongpulver, majsstärkelse och vitvinsvinäger i kastrullen. Låt koka i ca 10 min, rör om då och då. Mixa sedan slät med stavmixer.4. Grönkål och linser: Häll av och skölj linser. Blanda linserna, grönkål, olivolja, salt och vitvinsvinäger i salladsskålen.5. Servera genom att lägga grönkålen och linserna i botten på djupa skålar. Häll sedan över den varma blomkålssoppan.