Blomkålssoppa med syrad grönkål och linser
949945039050007Blomkålssoppa1 blomkål1 gul lök2 vitlöksklyftor2 msk olivolja2 krm cayennepeppar1 fp matlagningsgrädde LF, 3 dl1 l vatten2 msk grönsaksbuljong (alt. 2 tärnigar)1 msk majsstärkelse2 msk vitvinsvinägerGrönkål och linser1 fp gröna linser, 380 g1 fp strimlad grönkål, 225 g2 msk olivolja½ tsk salt1 msk vitvinsvinäger
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, stavmixer och salladsskål.2. Blomkålssoppa: Skär blomkål i mindre bitar (använd hela blomkålen). Hacka lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och stek allt tillsammans med cayennepeppar i ca 5 min på medelhög värme.3. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, buljongpulver, majsstärkelse och vitvinsvinäger. Låt koka i ca 10 min, rör om då och då. Mixa sedan slät med stavmixer.4. Grönkål och linser: Häll av och skölj linser. Blanda linserna, grönkål, olivolja, salt och vitvinsvinäger i salladsskålen.5. Servera genom att lägga grönkålen och linserna i botten på djupa skålar. Häll sedan över den varma blomkålssoppan.