Blomkålstaco med refried beans, rödkål och nektarinsalsa
Blomkålstaco med refried beans, rödkål och nektarinsalsa
Blomkålstaco med refried beans, rödkål och nektarinsalsa

Blomkålstaco med refried beans, rödkål och nektarinsalsa

449536702900000
Tacoblomkål1 blomkål1 fp tacokryddmix, 30 g1 tsk salt2 msk neutral oljaRefried beans1 fp svarta bönor, 380 g2 msk neutral olja1 vitlöksklyfta½ tsk spiskummin½ tsk salt2 dl vattenNektarinsalsa2 nektarinerca ½ röd chili½ lime1 msk olivolja1 krm saltTillbehör1 bit rödkål, 250 g1 fp tortillabröd, 8 st1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och tre skålar.2. Tacoblomkål: Ta bort de blad som är skadade på blomkålen. Skär bort den nedersta biten på roten. Dela resten av blomkålen i mindre bitar och buketter (inklusive stam och blad). Lägg ut allt på plåten och blanda med tacokryddmix, salt och neutral olja. Sätt plåten mitt i ugnen ca 20 min .3. Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp stekpannan med neutral olja och fräs vitlök, svarta bönor, spiskummin och salt i 3 min på medelhög värme. Tillsätt vatten och låt småkoka under omrörning ca 5 min tills bönorna mosats och blivit en krämig röra.4. Nektarinsalsa: Kärna ur nektariner och skär i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Finhacka röd chili. Blanda nektarinerna och chilin med finrivet limeskal, saft från en halv lime, olivolja och salt i en av skålarna. Skär resten av limen i klyftor.5. Tillbehör: Finstrimla rödkål (använd en mandolin eller en osthyvel) och lägg i en av skålarna skål. Värm bröden lite snabbt i ugnen. Häll upp gräddfil i en den sista skålen.6. Bygg varsin taco med blomkålen som bas och toppa med de olika tillbehören. Smaklig måltid!