Bönpasta med grönkål, parmesan och valnötter
Bönpasta med grönkål, parmesan och valnötter
Bönpasta med grönkål, parmesan och valnötter
Bönpasta med grönkål, parmesan och valnötter
Bönpasta med grönkål, parmesan och valnötter
Bönpasta med grönkål, parmesan och valnötter

Bönpasta med grönkål, parmesan och valnötter

149764195030007
Grönsaker:1 fp grönkål, 225 g1 gul lök1 fp champinjoner, 250 g1 fp bönpasta, 200 gPastasås:3 msk olivolja2 vitlöksklyftor2 krm timjan2 krm rosmarin1 fp havregrädde, 2,5 dl 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)½ tsk svartpeppar1 fp valnötter, 110 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna. Koka upp vatten i kastrullen.2. Grönsaker: Ansa och grovhacka grönkål. Finstrimla gul lök och skiva champinjoner.3. Koka bönpasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 2 dl pastavatten.4. Pastasås: Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna på medelhög värme i 4 min. Tillsätt pressad vitlök, timjan, rosmarin och fräs i ytterligare 2 min. Sänk värmen och tillsätt havregrädde, buljongpulver, svartpeppar och pastavatten och sjud i 2 min.5. Grovhacka valnötter. Lyft av pastasåsen från värmen och tillsätt hälften av den rivna parmesanen under omrörning. Vänd ner den kokta pastan. Toppa med valnötterna och resten av parmesanen.