Bönpasta med rostad blomkål, svamp och citron
Bönpasta med rostad blomkål, svamp och citron
Bönpasta med rostad blomkål, svamp och citron

Bönpasta med rostad blomkål, svamp och citron

249374088710002
Rostad blomkål1 blomkål1 msk olivolja½ tsk salt2 krm cayennepepparPastasås1 gul lök1 fp champinjoner, 250 g 1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp persilja, 20 g ½ citron1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 msk japansk soja½ fp bönpasta fettucine, 100 g Sallad1 fp salladsmix, 65 g ½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, traktörpanna och skål. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull. 2. Rostad blomkål: Skär blomkål i mindre bitar och buketter. Blanda blomkålen med olivolja, salt och cayennepeppar i formen. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Pastasås: Hacka gul lök och skiva champinjoner. Hetta upp pannan och torrstek svampen på hög värme i 3 min. Tillsätt olivolja, gul lök, pressad vitlök, salt och svartpeppar och fräs på medelhög värme i 3 min.4. Koka bönpasta fettucine enligt anvisningarna på förpackningen. 5. Hacka persilja. Rör ner hälften av persiljan, skal och saft från en halv citron, lätt crème fraiche och japansk soja i pannan och sjud i 2 min. Vänd ner pastan i såsen. 6. Sallad: Blanda salladsmix med skal och saft från en halv i skålen. 7. Blanda blomkålen med resten av persiljan. Toppa blomkålen på pastan och servera med salladen.