Bowl med tempeh, lime och mango
Bowl med tempeh, lime och mango
Bowl med tempeh, lime och mango

Bowl med tempeh, lime och mango

249974809480006
2 port valfritt risLimesås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ lime2 krm saltTempeh1 msk neutral olja1 fp tempeh, 200 g 1 msk japansk soja½ tsk sambal oelekGrönsaker och mango1 mango1 minigurka1 fp rädisor, 125 g ½ lime1 fp inlagd ingefära, 190 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, skål, stekpanna och fat. 2. Koka valfritt ris för 2 personer.3. Limesås: Blanda ihop crème fraichen, finrivet skal och saften från en halv lime i skålen. Smaka av med salt.4. Tempeh: Hetta upp pannan med neutral olja och stek tempeh på medelhög värme i 3 min. Tillsätt japansk soja och sambal oelek och fräs i ytterligare 3 min. 5. Grönsaker och mango: Skala mango och tärna mangon. Tärna gurka och kvarta rädisor. Skär en halv lime i klyftor. Lägg grönsakerna på fatet. 6. Servera riset, tempeh, grönsakerna, mangon, inlagd ingefära och limesåsen i portionsskålar.