Bowl med tempeh, lime och mango
Bowl med tempeh, lime och mango
Bowl med tempeh, lime och mango

Bowl med tempeh, lime och mango

649774792180006
1 fp brunt fullkornsris, 300 gLimesås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl½ lime2 krm salt1 krm svartpepparTempeh1 msk neutral olja2 fp tempeh, 400 g 2 msk japansk soja1 tsk sambal oelekGrönsaker och mango1 mango 1 gurka1 röd paprika1 fp rädisor, 125 g½ lime1 fp inlagd ingefära, 190 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, skål, stekpanna och fat. 2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Limesås: Blanda ihop crème fraiche, finrivet skal och saft från en halv lime i skålen. Smaka av med salt och svartpeppar.4. Tempeh: Hetta upp pannan med neutral olja och stek tempeh på medelhög värme i 3 min. Tillsätt japansk soja och sambal oelek och fräs i ytterligare 3 min.5. Grönsaker och mango: Skala mango. Tärna mangon, gurka och röd paprika. Kvarta eller dela rädisor. Skär en halv lime i klyftor. Lägg grönsakerna på fatet.6. Servera riset, tempeh, grönsakerna, mangon, inlagd ingefära och limesåsen i portionsskålar.