.jpg)

.jpg)

.jpg)

Broccolifritters med rostad potatis
749825003320008Rostad potatis1 fp potatis, 900 g1 msk olivolja½ msk timjan1 tsk salt1 krm svartpepparBroccolifritters1 liter vatten2 broccoli2 ägg1 fp riven hårdost, 50 g1 dl vetemjöl1 fp kikärtor, 380 g1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk olivoljaGräddfilssås1 fp gräddfil, 3 dl 1 vitlöksklyfta2 krm saltSallad1 paprika1 äpple1 fp salladsmix gul morot, 150 g1 msk olivolja1 lime1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, salladsskål, bunke, mixerstav, stekpanna, tallrik och liten skål.2. Rostad potatis: Halvera potatis och lägg på plåten. Blanda med olivolja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Broccoli: Koka upp vatten i kastrullen. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och koka i ca 3 min. Spola sedan i kallt vatten och krama ur vätskan.4. Broccolifritters: Mixa den kokta urkramade broccolin, ägg, riven ost, vetemjöl, avrunna kikärtor, salt och svartpeppar i bunken. Mixa allt till en halvgrov smet med lite bitar kvar.5. Hetta upp halva mängden olivolja i pannan och klicka ut 4–5 biffar. Stek på medelhög värme i 3-4 min/sida. Lägg över på tallriken. Tillsätt resten av olivoljan till de resterande 4–5 biffarna.6. Gräddfilssås: Blanda gräddfil, pressad vitlök och salt i skålen.7. Sallad: Strimla paprika och skär äpple i halvmånar och blanda med salladsmix, olivolja, skal och saft från lime och salt i salladsskålen.8. Servera broccolifrittersen med den ugnsrostade potatisen, salladen och gräddfilssåsen.