.jpg)

.jpg)

.jpg)

Broccolifritters med rostad potatis
749925668490001Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja1 tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpepparBroccolifritters1 liter vatten1 broccoli1 ägg1 fp riven hårdost, 50 g½ dl vetemjöl1 fp kikärtor, 380 g1 tsk salt1 krm svartpeppar1-2 msk olivoljaSallad1 paprika1 fp salladsmix, 60 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm saltSås1 fp crème fraiche, 2 dl 1 liten vitlöksklyfta1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, salladsskål, bunke, mixerstav, stekpanna och liten skål. Koka upp vatten i kastrullen till broccolin.2. Potatis: Halvera potatis och lägg på plåten. Blanda med olivolja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Broccoli: Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Koka broccolin i ca 3 min i kastrullen. Spola sedan i kallt vatten och krama ur vätskan.4. Sallad: Strimla paprika och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.5. Broccolifritters: Vispa ägg, riven ost och vetemjöl i bunken. Tillsätt den kokta broccolin, avrunna kikärtor, salt och svartpeppar. Mixa allt till en halvgrov smet med lite bitar kvar.6. Hetta upp olivolja i pannan och klicka ut 4–5 biffar. Stek på medelhög värme i 3 min/sida.7. Sås: Blanda crème fraiche, pressad vitlök och salt i skålen.8. Servera broccolifrittersen med potatisen, salladen och såsen.