Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis

Broccolifritters med rostad potatis

749925668490001
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g1 msk olivolja1 tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpepparBroccolifritters1 liter vatten1 broccoli1 ägg1 fp riven hårdost, 50 g½ dl vetemjöl1 fp kikärtor, 380 g1 tsk salt1 krm svartpeppar1-2 msk olivoljaSallad1 paprika1 fp salladsmix, 60 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm saltSås1 fp crème fraiche, 2 dl 1 liten vitlöksklyfta1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, salladsskål, bunke, mixerstav, stekpanna och liten skål. Koka upp vatten i kastrullen till broccolin.2. Potatis: Halvera potatis och lägg på plåten. Blanda med olivolja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Broccoli: Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Koka broccolin i ca 3 min i kastrullen. Spola sedan i kallt vatten och krama ur vätskan.4. Sallad: Strimla paprika och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.5. Broccolifritters: Vispa ägg, riven ost och vetemjöl i bunken. Tillsätt den kokta broccolin, avrunna kikärtor, salt och svartpeppar. Mixa allt till en halvgrov smet med lite bitar kvar.6. Hetta upp olivolja i pannan och klicka ut 4–5 biffar. Stek på medelhög värme i 3 min/sida.7. Sås: Blanda crème fraiche, pressad vitlök och salt i skålen.8. Servera broccolifrittersen med potatisen, salladen och såsen.