Broccolisoppa med osttoast
Broccolisoppa med osttoast
Broccolisoppa med osttoast

Broccolisoppa med osttoast

549754918710001
Broccolisoppa1 gul lök2 broccoli1 ½ msk olivolja2 vitlöksklyftor1 ½ dl vatten2 msk buljongpulver, alt. 2 tärningar2 msk japansk soja1 krm svartpeppar1 tsk majsstärkelse1 fp sköljda cannellinibönor, 380 g1 fp färskost, 150 gOsttoast1 surdegsbaguette1 msk olivolja1 fp riven ost, 150 g 1 fp rödkål/grönkålsmix, 325 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en stor kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper och stavmixer. 2. Broccolisoppa: Hacka gul lök. Skär broccoli till mindre bitar. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs grönsakerna och pressade vitlöksklyftor på medelhög värme ca 3 min. Tillsätt vatten, buljongpulver (alt. tärningar), japansk soja och svartpeppar. Låt småkoka i ca 10 min.3. Osttoast: Skär surdegsbaguette i sneda skivor. Lägg ut brödskivorna på ugnsplåten och toppa skivorna med olivolja och riven ost. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 8 min tills dess att osten är smält.4. Broccolisoppa forts.: Tillsätt majsstärkelse, sköljda cannellinibönor och färskost i kastrullen. Mixa soppan slät och skummig med stavmixern.5. Fördela rödkål/grönkålsmix i 4 serveringsskålar. Häll på den varma broccolisoppan och servera tillsammans med osttoasten.