





Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
6499741796900081 fp basmatiris, 150 g Cevapcici:1 fp blandfärs, ca 250 g½ fp cevapcicikrydda, 15 g 1 ägg1 krm salt1 msk neutral oljaUgnsbakade grönsaker:1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk neutral olja½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ tsk vitvinsvinägerTomatsås:1 vitlöksklyfta½ msk oregano1 fp krossade tomater, 390 g½ dl vatten1 tsk buljongpulver (alt. ¼ tärning)2 krm salt1 fp salladsmix, 30 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, traktörpanna med lock och en tallrik.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Cevapcici: Blanda blandfärs, cevapcicikrydda, ägg, och salt i bunken. Forma till 4 järpar.4. Ugnsbakade grönsaker: Skär paprika i fyra delar och halvera körsbärstomater. Lägg ut grönsakerna på plåten och blanda med neutral olja, salt, svartpeppar och vitvinsvinäger. Lägg grönsakerna med skalsidan uppåt och rosta mitt i ugnen i 15 min.5. Cevapcici: Hetta upp pannan med neutral olja och stek cevapcicin på hög värme i 2–3 min/sida. Lägg dem sedan på tallriken.6. Tomatsås: Fräs pressad vitlök och oregano i samma panna på medelhög värme i 1 min. Rör ner krossade tomater, vatten, buljongpulver och salt. Koka upp tomatsåsen och tillsätt cevapcicin och sjud på låg värme i 10–15 min under lock.7. Servera cevapcicin i tomatsåsen med riset, de ugnsbakade grönsakerna och salladsmix.