Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås

Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås

649974179690008
1 fp basmatiris, 150 g Cevapcici:1 fp blandfärs, ca 250 g½ fp cevapcicikrydda, 15 g 1 ägg1 krm salt1 msk neutral oljaUgnsbakade grönsaker:1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk neutral olja½ tsk salt½ tsk svartpeppar½ tsk vitvinsvinägerTomatsås:1 vitlöksklyfta½ msk oregano1 fp krossade tomater, 390 g½ dl vatten1 tsk buljongpulver (alt. ¼ tärning)2 krm salt1 fp salladsmix, 30 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, traktörpanna med lock och en tallrik.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Cevapcici: Blanda blandfärs, cevapcicikrydda, ägg, och salt i bunken. Forma till 4 järpar.4. Ugnsbakade grönsaker: Skär paprika i fyra delar och halvera körsbärstomater. Lägg ut grönsakerna på plåten och blanda med neutral olja, salt, svartpeppar och vitvinsvinäger. Lägg grönsakerna med skalsidan uppåt och rosta mitt i ugnen i 15 min.5. Cevapcici: Hetta upp pannan med neutral olja och stek cevapcicin på hög värme i 2–3 min/sida. Lägg dem sedan på tallriken.6. Tomatsås: Fräs pressad vitlök och oregano i samma panna på medelhög värme i 1 min. Rör ner krossade tomater, vatten, buljongpulver och salt. Koka upp tomatsåsen och tillsätt cevapcicin och sjud på låg värme i 10–15 min under lock.7. Servera cevapcicin i tomatsåsen med riset, de ugnsbakade grönsakerna och salladsmix.