Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås

Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås

849174825800005
Cevapcici:1 fp blandfärs, ca 500 g1 fp cevapcicikrydda, 30 g 1 ägg2 krm salt1 msk neutral oljaUgnsbakade grönsaker:2 paprikor1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk neutral olja1 tsk salt1 tsk svartpeppar1 tsk vitvinsvinäger1 fp basmatiris, 300 g Tomatsås:1 vitlöksklyfta1 msk oregano1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)½ tsk salt1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, traktörpanna med lock och en tallrik.2. Cevapcici: Blanda blandfärs, cevapcicikrydda, ägg och salt i bunken. Forma till 8 järpar.3. Ugnsbakade grönsaker: Skär paprikor i fyra delar och halvera körsbärstomater. Lägg ut grönsakerna på plåten och blanda med neutral olja, salt, svartpeppar och vitvinsvinäger. Lägg grönsakerna med skalsidan uppåt och rosta mitt i ugnen i 15 min.4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.5. Cevapcici: Hetta upp pannan med neutral olja och stek cevapcicin på hög värme i 2–3 min/sida. Lägg dem sedan på tallriken.6. Tomatsås: Fräs pressad vitlök och oregano i samma panna på medelhög värme i 1 min. Rör ner krossade tomater, vatten, buljongpulver och salt. Koka upp tomatsåsen, tillsätt cevapcicin och låt sjuda på låg värme i 10–15 min under lock.7. Servera cevapcicin i tomatsåsen med riset, de ugnsbakade grönsakerna och salladsmix.