





Cevapcici med ugnsbakade grönsaker och tomatsås
849174825800005Cevapcici:1 fp blandfärs, ca 500 g1 fp cevapcicikrydda, 30 g 1 ägg2 krm salt1 msk neutral oljaUgnsbakade grönsaker:2 paprikor1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk neutral olja1 tsk salt1 tsk svartpeppar1 tsk vitvinsvinäger1 fp basmatiris, 300 g Tomatsås:1 vitlöksklyfta1 msk oregano1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)½ tsk salt1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, traktörpanna med lock och en tallrik.2. Cevapcici: Blanda blandfärs, cevapcicikrydda, ägg och salt i bunken. Forma till 8 järpar.3. Ugnsbakade grönsaker: Skär paprikor i fyra delar och halvera körsbärstomater. Lägg ut grönsakerna på plåten och blanda med neutral olja, salt, svartpeppar och vitvinsvinäger. Lägg grönsakerna med skalsidan uppåt och rosta mitt i ugnen i 15 min.4. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.5. Cevapcici: Hetta upp pannan med neutral olja och stek cevapcicin på hög värme i 2–3 min/sida. Lägg dem sedan på tallriken.6. Tomatsås: Fräs pressad vitlök och oregano i samma panna på medelhög värme i 1 min. Rör ner krossade tomater, vatten, buljongpulver och salt. Koka upp tomatsåsen, tillsätt cevapcicin och låt sjuda på låg värme i 10–15 min under lock.7. Servera cevapcicin i tomatsåsen med riset, de ugnsbakade grönsakerna och salladsmix.