Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing
Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing
Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing

Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing

549295564700003
Rostade kycklingben1 fp kycklingben, ca 900 g1 msk neutral olja1 tsk salt2 msk kinesisk sojaBasmatiris 1 fp basmatiris, 300 g6 dl vattenNouc cham1 dl vatten2 lime (skal och saft)2 msk socker4 msk fisksås                                      2 vitlöksklyftor½ chili    Mynta sallad1 fp mynta, 20 g1 fp salladsmix, 150 g1 fp strimlade morötter, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull, en skål och en salladsbunke.2. Rostade kycklingben: Lägg kycklingben i ugnsformen och gnid in dem med neutral olja, salt, kinesisk soja och rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. Vänd på benen i ugnen efter halva tiden.3. Basmatiris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris och vatten i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.4. Nouc cham: Blanda vatten, skal och saft från lime, socker, fisksås, hackad vitlök och chili (utan kärnor för mildare, med kärnor för hetare) i skålen.5. Mynta sallad: Plocka och strimla myntablad. Blanda med salladsmix och strimlade morötter i salladsbunken.6. Servera kycklingen tillsammans med riset och dressa upp din sallad precis innan med nouc cham dressingen!