Chili con Aubergine med ris
Chili con Aubergine med ris
Chili con Aubergine med ris

Chili con Aubergine med ris

749644676730000
Chili con aubergine2 aubergine2 krm salt1 gul paprika1 röd paprika1 gul lök2 msk neutral olja1 fp smokey spicemix, 24 g2 msk tomatpure2 vitlöksklyftor1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten2 msk buljongpulver, alt. 2 tärningar1 msk honung1 fp svarta bönor, 380 g1 fp basmatiris, 300 g1 minigurka1 fp matyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram två tallrikar, en kastrull med lock och traktörpanna med lock.2. Grönsaker: Skär aubergine i 2 cm tärningar. Lägg ut bitarna på tallrikarna och salta. Dela gul och röd paprika i 2 cm bitar. Hacka gul lök. 3. Koka basmatiris, följ anvisningarna på förpackningen. 4. Chili con aubergine: Hetta upp pannan med neutral olja och fräs grönsakerna på hög värme 4–5 min. Tillsätt sedan smokey spicemix, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor. Sänk värmen till medelhög värme och fräs ytterligare i 2–3 min. 5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) och honung. Häll av och skölj svarta bönor. Tillsätt även dem i pannan och låt småkoka i 10 min under lock. Rör om då och då.6. Skär minigurka i stavar. Servera chili con auberginen med riset, gurkstavarna och matyoghurt.