Chili con Aubergine med svarta bönor
Chili con Aubergine med svarta bönor
Chili con Aubergine med svarta bönor

Chili con Aubergine med svarta bönor

149744762890003
Chili con aubergine1 aubergine2 krm salt1 röd paprika1 gul lök1 msk neutral olja1 fp smokey spicemix, 24 g2 msk tomatpuré1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten1 ½ msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärningar½ msk honung1 fp svarta bönor, 380 g2 port valfritt ris, ca 60 gram per portion1 minigurka½ fp matyoghurt, 1 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram två tallrikar, en kastrull med lock och traktörpanna med lock.2. Grönsaker: Skär aubergine i 2 cm tärningar. Lägg ut bitarna på tallrikarna och salta. Skär den röda paprikan i 2 cm bitar. Hacka gul lök. 3. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.4. Chili con aubergine: Hetta upp pannan med neutral olja och fräs grönsakerna på hög värme 4–5 min. Tillsätt sedan smokey spicemix, tomatpuré och pressad vitlök. Sänk värmen till medelhög värme och fräs i ytterligare 2–3 min. 5. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) och honung. Häll av och skölj svarta bönor. Tillsätt även dem i pannan och låt småkoka i 10 min under lock. Rör om då och då.6. Skär minigurka i stavar. Servera chili con auberginen med riset, gurkstavarna och matyoghurt.