Chili con carne med orientaliskt bröd och koriander
249025886120002Rostade Grönsaker1 paprika2 gula lökar2 vitlöksklyftor2 msk neutral olja2 krm saltChili con carne2 msk neutral olja 1 fp nöt & grönt färs, ca 500 g½ - 1 fp smokey spice mix, 12- 24 g 2 msk tomatpuré1 fp kidneybönor, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g3 dl vattenExtra1 fp koriander, 20 g1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp orientaliska vetebröd, 350 g
0 kr
1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en gryta.2. Rostade grönsaker: Skär paprika och gul lök i grova bitar och hacka vitlöken. Blanda grönsakerna med neutral olja och salt på plåten och rosta mitt i ugnen i ca 20 min.3. Chili con carne: Hetta upp grytan med neutral olja och bryn färsen på hög värme i ca 5 min. Rör sedan ner smokey spicemix, tomatpuré och stek i ytterligare 2 min på medelhög värme.4. Skölj bönorna och tillsätt dem i grytan tillsammans med krossade tomater och vatten. Låt småkoka i 10 min.5. Grovhacka koriander. Vänd ner de rostade grönsakerna i grytan och toppa med koriandern. Servera chilin tillsammans med crème fraiche och brödet vid sidan av.