Chili con carne med orientaliskt bröd och koriander
Chili con carne med orientaliskt bröd och koriander
Chili con carne med orientaliskt bröd och koriander

Chili con carne med orientaliskt bröd och koriander

249025886120002
Rostade Grönsaker1 paprika2 gula lökar2 vitlöksklyftor2 msk neutral olja2 krm saltChili con carne2 msk neutral olja 1 fp nöt & grönt färs, ca 500 g½ - 1 fp smokey spice mix, 12- 24 g 2 msk tomatpuré1 fp kidneybönor, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g3 dl vattenExtra1 fp orientaliska vetebröd, 350 g1 fp koriander, 20 g1 fp crème fraiche, 2 dl
0 kr
1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och en gryta.2. Rostade grönsaker: Skär paprika och gul lök i grova bitar och hacka vitlöken. Blanda grönsakerna med neutral olja och salt på plåten och rosta mitt i ugnen i ca 20 min.3. Chili con carne: Hetta upp grytan med neutral olja och bryn färsen på hög värme i ca 5 min. Rör sedan ner smokey spicemix, tomatpuré och stek i ytterligare 2 min på medelhög värme. 4. Skölj bönorna och tillsätt dem i grytan tillsammans med krossade tomater och vatten. Låt småkoka i 10 min.5. Grovhacka koriander. Vänd ner de rostade grönsakerna i grytan och toppa med koriandern. Servera chilin tillsammans med crème fraiche och brödet vid sidan av.