Chitarraspaghetti med svamp, mozzarella och oliver
3496444628600074 port. chitarraspaghetti, 75 gram/ portionGrönsaker1 fp champinjoner, 250 g1 rödlök1 fp soltorkade tomater, 190 g (+ 3 msk olja)Sås1 vitlöksklyfta1 dl pastavatten½ msk oregano1 msk balsamvinäger½ tsk salt2 krm svartpeppar2 fp mozzarella, 440 g1 fp oliver, 70 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och durkslag. Ha pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen och ställ fram alla ingredienser.2. Koka chitarraspaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet. Häll sedan av pastan i durkslaget.3. Grönsaker: Skär champinjoner och rödlök i halvmånar. Grovstrimla soltorkade tomater, men spara oljan.4. Sås: Hetta upp traktörpannan med olja från de soltorkade tomaterna och fräs champinjonerna, rödlöken, de soltorkade tomaterna samt pressad vitlök på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt 1 dl pastavatten, oregano, balsamvinäger, salt och svartpeppar och låt småkoka i ca 2 min. Tillsätt pastan och rör om.5. Riv mozzarella i mindre bitar. Tillsätt mozzarellan och oliver i pastan. Toppa med ruccola. Servera direkt ur traktörpannan.