Chorizogryta med gryn och mixsallad
Chorizogryta med gryn och mixsallad
Chorizogryta med gryn och mixsallad

Chorizogryta med gryn och mixsallad

449735394510008
2 port. valfritt grynChorizogryta1 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp färsk chorizo, ca 210 g1 msk tomatpuré1 tsk timjan1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 zucchini1 fp krossade tomater, 400 g2 dl vatten1 msk vitvinsvinäger1 tsk honung½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) Sallad1 fp salladsmix, 60g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock och en kastrull.2. Koka valfritt gryn.3. Choritzogryta: Hacka lök och vitlök. Hetta upp pannan. Snitta upp chorizon, ta ut färsfyllningen, smula ner den i pannan och stek på hög värme i ca 5-8 min. Tillsätt löken, vitlöken, tomatpuré, timjan salt, svartpeppar och stek i ytterligare 5 min.4. Skär zucchini i ca 2 x 2 cm bitar och lägg ned i grytan tillsammans med krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, honung och buljongpulver. Låt koka i 10 minuter under lock.5. Servera chorizogrytan med grynen och mixsallad.