Chorizoplåt med majs och tomatsallad
Chorizoplåt med majs och tomatsallad
Chorizoplåt med majs och tomatsallad

Chorizoplåt med majs och tomatsallad

949934029190008
Chorizoplåt:1 fp majskolvar, 2 st1 fp kikärtor, 380 g1 fp färsk chorizo, ca 350 g2 msk olivolja1 tsk salvia½ tsk salt4 port. valfritt grynTomatsallad:1 fp körsbärstomater, 250 g1 röd paprika1 minigurka1 rödlök1 fp persilja, 20 g2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk sambal oelek2 krm salt1 fp crème fraiche franska örter, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt, bakplåtspapper och skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha grynvatten kokande.2. Chorizoplåt: Halvera majskolvar på mitten. Skölj kikärtor. Skär färsk chorizo i 2 cm breda slantar på diagonalen. Blanda allt på plåten med olivolja, salvia och salt. Stek i mitten av ugnen i ca 12 min. 3. Koka grynen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Tomatsallad: Kvarta körsbärstomater. Tärna röd paprika och minigurka. Hacka rödlök och persilja. Blanda grönsakerna med olivolja, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt i skålen. 5. Servera chorizoplåten med grynen, lätt crème fraiche franska örter och tomatsalladen.