Citronbakad sej med blomkålskräm, rädisor och färskpotatis
649866735770009Potatis och grönsaker1 fp potatis, ca 900 g3 l vatten3 tsk salt½ blomkålshuvud2 fp rädisor, 250 gBlomkålskräm½ blomkål och blasten från blomkålen2 msk neutral olja2 msk vatten1 tsk saltCitronbakad sej1 fp sej, 450 g2 krm salt½ citron½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 125°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, ta fram en kastrull, en större kastrull, en stavmixer och en mixerbunke .2. Potatis och grönsaker: Koka potatisen i den större kastrullen i ca 25 min. Undertiden skär blomkålen i buketter i ca 3 x 3 cm bitar och strimla blasten och spara separat till krämen. Tillsätt sedan rädisor och hälften av blomkålen och koka i ytterligare 5 min. Sila sedan av.3. Blomkålskräm: Koka hälften av blomkålen och blasten i vatten så det täcker under lock i ca 10 min. Häll av vattnen och mixa sedan till en slät kräm och tillsätt sedan salt, vatten och neutral olja medans du mixar.4. Citronbakad sej: Skär fisken i 8st jämna bitar. Krydda fisken med salt, rivet citronskal och pressa citronsaft i ugnsformen och baka i ugnen i ca 10 min.5. Servera fisken tillsammans med blomkålskräm, grönsakerna och klyftad citron.