Citronbakad sej med blomkålskräm, rädisor och färskpotatis
Citronbakad sej med blomkålskräm, rädisor och färskpotatis
Citronbakad sej med blomkålskräm, rädisor och färskpotatis

Citronbakad sej med blomkålskräm, rädisor och färskpotatis

749676012060002
Potatis och grönsaker1 fp potatis, ca 450 g3 l vatten3 tsk salt½ blomkålshuvud1 fp rädisor, 125 gBlomkålskräm½ blomkål och blasten från blomkålen2 msk neutral olja2 msk vatten1 tsk saltCitronbakad sej1 fp sej,  300 g1 krm salt½ citron½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 125°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, ta fram en kastrull, en större kastrull, en stavmixer och en mixerbunke .2. Potatis och grönsaker: Koka potatisen i den större kastrullen i ca 25 min. Undertiden skär blomkålen i buketter i ca 3 x 3 cm bitar och strimla blasten och spara separat till krämen. Tillsätt sedan rädisor och hälften av blomkålen och koka i ytterligare 5 min. Sila sedan av.3. Blomkålskräm: Koka hälften av blomkålen och blasten i vatten så det täcker under lock i ca 10 min. Häll av vattnen och mixa sedan till en slät kräm och tillsätt sedan salt, vatten och neutral olja medans du mixar.4. Citronbakad sej: Skär fisken i 8st jämna bitar. Krydda fisken med salt, rivet citronskal och pressa citronsaft i ugnsformen och baka i ugnen i ca 10 min.5. Servera fisken tillsammans med blomkålskräm, grönsakerna och klyftad citron.