Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter

Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter

849605561370004
Gräslöksslungade rotfrukter1 fp potatis, 450 g 1 fp snackmorötter, 200 g 1 fp gräslök, 20 g 1 msk olivoljaCitronfisk½ citron1 vitlöksklyfta1 fp torskfilé, ca 300 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm salt1 krm cayennepeppar½ citron
0 kr
1. Förbered: Tänd grillen eller sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform (alt. ta fram 2 folieark ifall ni önskar grilla fisken) och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen till potatisvattnet.2. Gräslöksslungad potatis: Halvera potatisen och lägg potatisen och morötterna i vattnet och koka tills mjuka, ca 15 min. 3. Citronfisk: Riv skalet från citronen och lägg i såsskålen. Skiva citronen och vitlök. Krydda torsken med salt och svartpeppar och lägg i formen. Fördela vitlöken och citronen över fisken. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15-20 min. 4. Sås: Blanda citronskalet med lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar i skålen. 5. Skär gräslök och blanda med den kokta potatisen, morötterna och olivolja i kastrullen. 6. Servera fisken med potatisen, morötterna och såsen.