Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter
Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter

Citronfisk med gräslöksslungade rotfrukter

949505384250008
Gräslöksslungade rotfrukter1 fp morötter, 300 g 1 fp potatis, 450 g 1 fp gräslök, 20 g 1 msk olivoljaCitronfisk1 citron2 vitlöksklyftor1 fp torskfilé, ca 600 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fänkål2 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm salt1 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen till potatis och morötter. 2. Gräslöksslungade rotfrukter: Skala morötter. Skär morötterna i 2 cm breda bitar och halvera potatisen. Lägg i vattnet och koka tills mjuka, ca 15 min. 3. Citronfisk: Riv skalet från citronen och lägg i såsskålen. Skiva citronen och vitlök. Krydda torsken med salt och svartpeppar och lägg i formen. Skär fänkålen i tunna skivor. Fördela vitlöken och citronen över fisken och fänkålen runtom. Ringla över olivolja. och stek i mitten av ugnen i ca 15-20 min. 4. Sås: Blanda citronskalen med lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar i skålen. 5. Skär gräslök och blanda med den kokta potatisen, morötterna och olivolja i kastrullen. 6. Servera fisken med fänkålen, potatisen, morötterna och såsen.