![Citronrisotto med bjärekyckling och mandel Citronrisotto med bjärekyckling och mandel](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f949185407450005.jpg)
![Citronrisotto med bjärekyckling och mandel Citronrisotto med bjärekyckling och mandel](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s949185407450005.jpg)
![Citronrisotto med bjärekyckling och mandel Citronrisotto med bjärekyckling och mandel](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t949185407450005.jpg)
Citronrisotto med bjärekyckling och mandel
949185407450005Knaperstekt bjärekyckling2 fp bjärekyckling, ca 700 g1 msk neutral oljaCitronrisotto ½ - 1 dl vatten2 fp citronrisotto, ca 800 g1 fp Valenciamandel, ca 60 g1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förebered: Ta fram en kastrull och en stekpanna.2. Knaperstekt bjärekyckling: Stek kycklingen i olja med skinnsidan ner tills skinnet är gyllene och krispigt. Vänd och stek tills genomvarm. (Kycklingen är färdiglagad och ska bara bli genomvarm och krispig).3. Citronrisotto: Koka upp ½ dl vatten i kastrullen, vänd ner risotton och koka färdig på låg värme i 2-3 min. Späd ev. med lite mer vatten.4. Hacka Valenciamandlarna grovt och finhacka persilja.5. Tranchera kycklingen. Vänd ner persiljan i risotton. Servera rätten toppad med Valenciamandlar.