Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
Citrontorsk med gräslöksslungad potatis

Citrontorsk med gräslöksslungad potatis

849605561370004
Gräslöksslungad potatis1 fp potatis, 450 g 1 fp snackmorötter, 200 g 1 fp gräslök, 20 g 1 msk olivoljaCitrontorsk½ citron1 vitlöksklyfta1 fp torskfilé, ca 300 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm salt1 krm cayennepeppar½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen till potatisen.2. Gräslöksslungad potatis: Halvera potatisen, lägg den och morötterna i vattnet och koka tills mjuka, ca 15 min.3. Citrontorsk: Riv skalet från citron och lägg i skålen. Skiva citronen och vitlök. Krydda torsken med salt och svartpeppar och lägg i formen. Fördela vitlöken och citronen över fisken. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15-20 min.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar med citronskalet med i skålen.5. Skär gräslök och blanda med den kokta potatisen, morötterna och olivolja i kastrullen.6. Servera fisken med potatisen, morötterna och såsen.