Citrontorsk med gräslöksslungad potatis
849605561370004Gräslöksslungad potatis1 fp potatis, 450 g 1 fp snackmorötter, 200 g 1 fp gräslök, 20 g 1 msk olivoljaCitrontorsk½ citron1 vitlöksklyfta1 fp torskfilé, ca 300 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm salt1 krm cayennepeppar½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen till potatisen.2. Gräslöksslungad potatis: Halvera potatisen, lägg den och morötterna i vattnet och koka tills mjuka, ca 15 min.3. Citrontorsk: Riv skalet från citron och lägg i skålen. Skiva citronen och vitlök. Krydda torsken med salt och svartpeppar och lägg i formen. Fördela vitlöken och citronen över fisken. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15-20 min.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar med citronskalet med i skålen.5. Skär gräslök och blanda med den kokta potatisen, morötterna och olivolja i kastrullen.6. Servera fisken med potatisen, morötterna och såsen.