Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter

Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter

949505384250008
Gräslöksslungade rotfrukter1 fp morötter, 300 g 1 fp potatis, 450 g 1 fp gräslök, 20 g 1 msk olivoljaCitrontorsk1 citron2 vitlöksklyftor1 fp torskfilé, ca 600 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fänkål2 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm salt1 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen till potatis och morötter.2. Gräslöksslungade rotfrukter: Skala morötter. Skär morötterna i 2 cm breda bitar och halvera potatisen. Lägg i vattnet och koka tills mjuka, ca 15 min.3. Citrontorsk: Riv skalet från citron och lägg i skålen. Skiva citronen och vitlök. Krydda torsk med salt och svartpeppar och lägg i formen. Skär fänkål i tunna skivor. Fördela vitlöken och citronen över fisken och fänkålen runtom. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15-20 min.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar med citronskalet i skålen.5. Skär gräslök och blanda med den kokta potatisen, morötterna och olivolja i kastrullen.6. Servera fisken med fänkålen, potatisen, morötterna och såsen.