Citrontorsk med gräslöksslungade rotfrukter
949505384250008Gräslöksslungade rotfrukter1 fp morötter, 300 g 1 fp potatis, 450 g 1 fp gräslök, 20 g 1 msk olivoljaCitrontorsk1 citron2 vitlöksklyftor1 fp torskfilé, ca 600 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fänkål2 msk olivoljaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm salt1 krm cayennepeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen till potatis och morötter.2. Gräslöksslungade rotfrukter: Skala morötter. Skär morötterna i 2 cm breda bitar och halvera potatisen. Lägg i vattnet och koka tills mjuka, ca 15 min.3. Citrontorsk: Riv skalet från citron och lägg i skålen. Skiva citronen och vitlök. Krydda torsk med salt och svartpeppar och lägg i formen. Skär fänkål i tunna skivor. Fördela vitlöken och citronen över fisken och fänkålen runtom. Ringla över olivolja och stek i mitten av ugnen i ca 15-20 min.4. Sås: Blanda lätt crème fraiche, salt och cayennepeppar med citronskalet i skålen.5. Skär gräslök och blanda med den kokta potatisen, morötterna och olivolja i kastrullen.6. Servera fisken med fänkålen, potatisen, morötterna och såsen.