Coq au vin med potatisstomp
Coq au vin med potatisstomp
Coq au vin med potatisstomp

Coq au vin med potatisstomp

349965627320003
Coq au vin1 fp kycklingklubbor, 900 g1 msk neutral olja1 tsk salt1 krm svartpeppar1 fp morötter, 500 g2 gul lök2 vitlöksklyftor1 fp champinjon, 250 g2 msk neutral olja½ tsk salt1 fl matlagninsvin vitt, 250 ml5 dl vatten2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)1 msk timjan2½ msk majsstärkelsePotatisstomp1 fp mandelpotatis, 900 g1 fp mjölk, 3 dl50 g smör1 tsk salt1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på grill 225°, ta fram ugnsform 20 x 30 cm, en gryta och två kastruller.2. Coq au vin: Lägg kycklingklubborna i ugnsformen och gnid in dem med neutral olja salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.3. Potatisstomp: Koka potatis i saltat vatten i den ena kastrullen. Koka upp mjölk, smör och salt i den andra kastrullen och ställ sedan åt sidan.4. Fortsättning coq au vin: Skär morötter i ca 3 cm bitar, kvarta lök, vitlök och champinjoner. Hetta upp grytan på medelhög värme med neutral olja och stek löken, vitlöken, morötterna, champinjonerna och salt i ca 5 min. Tillsätt sedan matlagningsvin, vatten, buljongpulver, timjan, majsstärkelse och koka under lock medans kycklingen är i ugnen. Lägg sedan ner kycklingen i grytan och koka i ytterligare 15 min.5. Potatisstomp fortsättning: Häll av och mosa potatisen, tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda samman. Hacka persilja.6. Servera direkt ur grytan med stompet vid sidan av, toppat med persiljan.