Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur
Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur
Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur

Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur

649085102500009
Bulgur1 msk olivolja2 msk tomatpuré1 tsk timjan½ tsk kanel1 tsk sambal oelek1 fp bulgur, 250 g5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 gCurrystekt kycklinggryta1 msk neutral olja1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 600 g½ fp röd currypasta, 55 g3 dl vatten1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl2 msk majsstärkelse½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, en kastrull och en större salladsskål.2. Bulgur: Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs tomatpuré, timjan, kanel, sambal oelek och bulgur i 1 min på medelhög värme. Häll på vatten, buljongpulver och koka på svag värme under lock i 10 min.3. Currystekt kycklinggryta: Hetta upp grytan på hög värme med neutral olja och stek kycklingen i ca 5 min. Tillsätt currypastan och stek vidare i 2 min. Tillsätt sedan vatten, yoghurt, majsstärkelse och salt. Vrid ner värmen och låt småkoka under lock. Fortsätt med nästa moment.4. Bulgur fortsättning: Blanda bulgur och kålmix i salladsskålen ordentligt.5. Servera kycklinggrytan tillsammans med bulgursalladen!