Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur
649085102500009Bulgur1 msk olivolja2 msk tomatpuré1 tsk timjan½ tsk kanel1 tsk sambal oelek1 fp bulgur, 250 g5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 gCurrystekt kycklinggryta1 msk neutral olja1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 600 g½ fp röd currypasta, 55 g3 dl vatten1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl2 msk majsstärkelse½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, en kastrull och en större salladsskål.2. Bulgur: Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs tomatpuré, timjan, kanel, sambal oelek och bulgur i 1 min på medelhög värme. Häll på vatten, buljongpulver och koka på svag värme under lock i 10 min.3. Currystekt kycklinggryta: Hetta upp grytan på hög värme med neutral olja och stek kycklingen i ca 5 min. Tillsätt currypastan och stek vidare i 2 min. Tillsätt sedan vatten, yoghurt, majsstärkelse och salt. Vrid ner värmen och låt småkoka under lock. Fortsätt med nästa moment.4. Bulgur fortsättning: Blanda bulgur och kålmix i salladsskålen ordentligt.5. Servera kycklinggrytan tillsammans med bulgursalladen!