Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur
749185974510007Bulgur1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 tsk timjan½ tsk kanel½ tsk sambal oelek1 fp bulgur, 125 g2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 gCurrystekt kycklinggryta2 msk neutral olja1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 300 g½ fp röd currypasta, 55 g3 dl vatten1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl1 msk majsstärkelse1 tsk salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, en kastrull och en större salladsskål.2. Bulgur: Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs tomatpuré, timjan, kanel, sambal oelek och bulgur i 1 min på medelhög värme. Häll på vatten, buljongpulver och koka på svag värme under lock i ca 8-10 min.3. Currystekt kycklinggryta: Hetta upp grytan på hög värme med neutral olja och stek kycklingen i ca 5 min. Tillsätt currypastan och stek vidare i 2 min. Tillsätt sedan vatten, yoghurt, majsstärkelse och salt. Vrid ner värmen och låt småkoka under lock. Fortsätt med nästa moment.4. Bulgur fortsättning: Blanda bulgur och kålmixen i salladsskålen ordentligt.5. Servera kycklinggrytan tillsammans med bulgursalladen!