Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur
Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur
Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur

Currystekt kycklinggryta med vinterkål och bulgur

749185974510007
Bulgur1 msk olivolja1 msk tomatpuré1 tsk timjan½ tsk kanel½ tsk sambal oelek1 fp bulgur, 125 g2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 gCurrystekt kycklinggryta2 msk neutral olja1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 300 g½ fp röd currypasta, 55 g3 dl vatten1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl1 msk majsstärkelse1 tsk salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, en kastrull och en större salladsskål.2. Bulgur: Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs tomatpuré, timjan, kanel, sambal oelek och bulgur i 1 min på medelhög värme. Häll på vatten, buljongpulver och koka på svag värme under lock i ca 8-10 min.3. Currystekt kycklinggryta: Hetta upp grytan på hög värme med neutral olja och stek kycklingen i ca 5 min. Tillsätt currypastan och stek vidare i 2 min. Tillsätt sedan vatten, yoghurt, majsstärkelse och salt. Vrid ner värmen och låt småkoka under lock. Fortsätt med nästa moment.4. Bulgur fortsättning: Blanda bulgur och kålmixen i salladsskålen ordentligt.5. Servera kycklinggrytan tillsammans med bulgursalladen!