![Daal med citrussallad Daal med citrussallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fmf_v9_2p-4p_daal_med_citrussallad_1FwXKhD.jpg)
![Daal med citrussallad Daal med citrussallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tmf_v9_2p-4p_daal_med_citrussallad-thumbImage.jpg)
![Daal med citrussallad Daal med citrussallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wmf_v9_2p-4p_daal_med_citrussallad-webImage_large.jpg)
Daal med citrussallad
649374479940000Daal1 gul lök 1 fp morötter, 300 g 1 msk neutral olja2-3 msk tikka masala currypasta1 ½ dl torkade röda linser¾ tsk salt1 fp krossade tomater, 390 g 1 fp kokosmjölk, 250 ml1 dl vatten¾ msk buljongpulver, alt. ¾ tärning1 fp basmatiris, 150 g Sallad1 clementin1 minigurka1 fp salladsmix, 30 g 1 fp matyoghurt, 1 ½ dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, kastrull och en skål. 2. Daal: Hacka gul lök. Skala och grovriv morötter. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Rör ner tikka masalapasta, röda linser, salt och stek i ytterligare 2 min.3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och sjud under lock i ca 15 min. 5. Sallad: Skala clementin. Tärna clementinen och gurka och blanda med salladsmix i skålen. 6. Servera daalen med riset, matyoghurt och salladen.