![Daal med citrussallad Daal med citrussallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fmf_v9_2p-4p_daal_med_citrussallad_Ar0QQ96.jpg)
![Daal med citrussallad Daal med citrussallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tmf_v9_2p-4p_daal_med_citrussallad-thumbImage_tBLCozx.jpg)
![Daal med citrussallad Daal med citrussallad](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wmf_v9_2p-4p_daal_med_citrussallad-webImage_large_ETWIk0c.jpg)
Daal med citrussallad
249374477910001Daal1 gul lök 1 fp morötter, 300 g 1 fp palsternacka, 300 g 1 msk neutral olja½ burk tikka masala currypasta, ca 80 g3 dl torkade röda linser1 ½ tsk salt1 fp krossade tomater, 390 g 1 fp kokosmjölk, 250 ml3 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 fp basmatiris, 300 g Sallad2 clementiner1 minigurka1 fp salladsmix, 65 g 1 fp matyoghurt, 1 ½ dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en gryta med lock, kastrull och en skål. 2. Daal: Hacka gul lök. Skala och grovriv morötter och palsternacka. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i 3 min. Rör ner tikka masalapasta, röda linser, salt och stek i ytterligare 2 min.3. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och sjud under lock i ca 15 min. 5. Sallad: Skala clementin. Tärna clementinen och gurka och blanda med salladsmix i skålen. 6. Servera daalen med riset, matyoghurt och salladen.