Enchiladas med egengjord tacosås
Enchiladas med egengjord tacosås
Enchiladas med egengjord tacosås

Enchiladas med egengjord tacosås

549384273940002
Färsfyllning:1 gul lök1 msk neutral olja1 fp blandfärs, ca 250 g1 vitlöksklyfta½ msk spiskummin1 tsk paprikapulver¾ tsk salt½ fp krossade tomater, 195 g½ fp majs, 190 gEnchiladas: 1 msk neutral olja1 fp riven ost, 150 g¾ fp tortillabröd, 6 stTacosås:½ fp krossade tomater, 195 g1 tsk spiskummin1 tsk honung2 krm saltSallad:1 fp salladsmix, 30 g ½ fp majs, 190 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grillvärme. Ta fram en stekpanna, ugnsform 20 x 30 cm, kastrull och skål. 2. Färsfyllning: Skiva gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken, blandfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver och salt på medelhög värme i ca 5 min.3. Tillsätt hälften av de krossade tomatererna och hälften av en förpackning avrunnen majs i pannan och stek i ytterligare 3 min. 4. Enchiladas: Smörj formen med neutral olja. Blanda ner hälften av den rivna osten i färsblandningen. Fördela fyllningen på alla tortillabröd. Rulla ihop bröden och placera i ugnsformen. Strö över resterande riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 10 min.5. Tacosås: Tillsätt resten av de krossade tomaterna, spiskummin, honung och salt i kastrullen och koka på svag värme i 5 min.6. Sallad: Blanda salladsmix och resten av majsen i skålen.7. Servera enchiladas med tacosåsen och salladen.